Alles over prefab beton

B:ton is hét magazine voor ontwerp, fabricage, bouw en gebruik van prefab betonproducten en wordt gerealiseerd door Acquire Publishing in opdracht van BFBN.  B:ton wil haar lezers informeren én inspireren en  gaat in minimaal 56 pagina’s in op  alle facetten van prefab beton. Innovaties en productinformatie,  materialenkennis en berekeningen, design en  architectuur passeren de revue in een reeks aan projectanalyses,  productbeschrijvingen en achtergrondartikelen.

Ook verschijnt ieder jaar in december, in samenwerking met Stedebouw & Architectuur , de Innovatiecatalogus . Het magazine gaat in op de laatste ontwikkelingen, trends en innovaties in materialen en producten.

B:ton #2 2017

Met onder meer:

 • Sprongen in circulair en remontabel bouwen
  Steeds vaker wordt niet alleen de functie vandaag, maar ook die van morgen in het ontwikkelproces meegewogen. Nog geen gemeengoed, maar er worden grote stappen gezet, zo blijkt op het gebied van de toepassing van prefab beton. Een rondgang langs diverse voorbeeldige projecten en ontwikkelingen.

 • Stoeptegels van huishoudelijk afval
  Op 18 oktober is hij in Duiven ‘onthuld’: de Duurzame Tegel die net zo schoon en veilig is als een ‘normale’ stoeptegel. Gemaakt van gerecycled huishoudelijk restafval, onder andere uit de eigen gemeente. Duiven is de eerste gemeente die de Duurzame Tegel gebruikt.
   
 • Kruispunt van verschillende cultuur- en architectuurwerelden
  Singer Laren is sinds kort herkenbaar als één cultuurentiteit. De nieuwe centrale entree schakelt het nieuwbouwtheater en het bestaande museum en de beeldentuin heel fraai aaneen. Wij duiken in het ontwerp en in de gemaakte keuzes.

Dit nummer lezen

Dit nummer verscheen op 10 november 2017. U kunt deze editie downloaden in  onze digitale bibliotheek. Daarvoor dient u een lidmaatschap bij Acquire Publishing te hebben.  Bekijk hier de voordelen.