Alles over prefab beton

B:ton is hét magazine voor ontwerp, fabricage, bouw en gebruik van prefab betonproducten en wordt gerealiseerd door Acquire Publishing in opdracht van BFBN.  B:ton wil haar lezers informeren én inspireren en  gaat in minimaal 56 pagina’s in op  alle facetten van prefab beton. Innovaties en productinformatie,  materialenkennis en berekeningen, design en  architectuur passeren de revue in een reeks aan projectanalyses,  productbeschrijvingen en achtergrondartikelen.

Ook verschijnt ieder jaar in december, in samenwerking met Stedebouw & Architectuur , de Innovatiecatalogus . Het magazine gaat in op de laatste ontwikkelingen, trends en innovaties in materialen en producten.

B:ton #1 2017

Met onder meer:

 • Stedelijke impuls door ondergronds bouwen
  Steeds vaker gaan we de diepte in, in tegenstelling tot de hoogbouw trend van de afgelopen jaren. We kunnen prima diverse functies onderbrengen in de grond en scheppen zo extra ruimte op of boven maaiveld. In veel gevallen gaat op die plek de stad ook herleven. In dit nummer diverse voorbeelden van zo'n impuls door ondergronds bouwen met prefab beton.
   
 • Liefs uit Londen
  Praat je over Nederlands prefab beton overzees, dan heb je het over Hurks. Het Brabantse bedrijf waagde in 2013 de oversteek naar Londen in opdracht van Ballymore, voor een woontoren van vijftien woonlagen in prefab metselwerk. Inmiddels is de volgende opdracht er voor het bouwen van duizenden appartementen, verspreid over Londen.
   
 • Herinnering aan miljoen kilo kaas in prefab beton
  Het Kaaspakhuis aan de Wachtelstraat in Gouda moet in alles afwijken van een normaal woonhuis, beloofde Mei Architecten de toekomstige eigenaren. De herinnering aan de historie van het gebouw is in veel aspecten terug te zien, zoals oude kaasplanken als gevelbetimmering en afdrukken van bekende kazen in de onderzijde van de prefab betonnen galerijen.

Dit nummer lezen

Dit nummer verscheen op 23 juli 2017. U kunt deze editie downloaden in  onze digitale bibliotheek. Daarvoor dient u een lidmaatschap bij Acquire Publishing te hebben.  Bekijk hier de voordelen.