Alles over prefab beton

B:ton is hét magazine voor ontwerp, fabricage, bouw en gebruik van prefab betonproducten en wordt gerealiseerd door Acquire Publishing in opdracht van BFBN.  B:ton wil haar lezers informeren én inspireren en  gaat in minimaal 56 pagina’s in op  alle facetten van prefab beton. Innovaties en productinformatie,  materialenkennis en berekeningen, design en  architectuur passeren de revue in een reeks aan projectanalyses,  productbeschrijvingen en achtergrondartikelen.

Ook verschijnt ieder jaar in december, in samenwerking met Stedebouw & Architectuur , de Innovatiecatalogus . Het magazine gaat in op de laatste ontwikkelingen, trends en innovaties in materialen en producten.

Innovatiecatalogus 2018

Met onder meer:

 • Interview met Bernard Wientjes, voorzitter Taskforce Bouwagenda
  Bernard Wientjes merkt op dat er een revolutie in de bouw nodig is: het huidige innovatietempo ligt te laag. Ook pleit hij voor opschaling: “Grootschaligheid is broodnodig om de doelstellingen van het Klimaatakkoord en het Grondstoffenakkoord te halen.”
   
 • Bouwvakkers 2.0: robots en drones
  In het nieuwste paviljoen van ITKE en ICD werden de kracht en precisie van twee robots gekoppeld aan de reikwijdte en beweeglijkheid van een drone. De gerealiseerde overspanning in Stuttgart was met conventionele mallen niet mogelijk geweest. In dit artikel een kijkje in de voordelen, maar ook de nadelen, van deze bouwmethode.
   
 • Interview met Claudia Reiner, vicevoorzitter UNETO-VNI
  “Het bouwproces gaat op zijn kop. De installatietechniek is het uitgangspunt," aldus Claudia Reiner. De focus op de eindgebruiker speelt hier een grote rol in, maar anderzijds zijn er ook razendsnelle technologische ontwikkelingen die de installatietechniek opstuwen naar het centrum van het bouwproces.
   
 • Top 40 bouwinnovaties
  Peter Fraanje, bestuurslid stichting Booosting, verzamelde 40 innovaties die bijdragen aan een duurzame gebouwde omgeving, waaronder Nul-Op-De-Meterwoningen, Bouwdeck, de Tesla Powerwall, Built4U, de Buurtbatterij en meer.

Dit nummer lezen

Dit nummer verscheen op 5 januari 2018. U kunt deze editie downloaden in  onze digitale bibliotheek. Daarvoor dient u een lidmaatschap bij Acquire Publishing te hebben.  Bekijk hier de voordelen.