Artikel

Nieuwe kademuur met steenmotief voor A-kade Musselkanaal

Al enige jaren was de kademuur bij de entree van Musselkanaal velen een doorn in het oog. De kademuur van de A-kade werd een paar maal opgeknapt, maar door gebruik van verschillende stenen was het geen visitekaartje meer.

Ook de technische staat van de kademuur liet te wensen over. Afgelopen zomer werd de kademuur vernieuwd en afgewerkt met prefab kadeschorten met steenmotief. 


Het werk werd uitgevoerd in opdracht van gemeente Stadskanaal. Aannemers Knol Akkrum en Roelofs Wegenbouw voerden het werk uit en adviseerden voor de kademuur prefab betonelementen met structuurprint van Efko Beton. Het steenmotief wordt al tijdens de productie van de betonnen hangschorten aangebracht. Door gebruik van kadeschorten met steenmotief wordt niet alleen een strakke uitstraling gerealiseerd, maar ook een hogere ontwerplevensduur behaald.  
Efko Beton levert diverse standaard- en maatwerkoplossingen voor de afwerking van kades. Afhankelijk van de situatie kunnen opdrachtgevers kiezen uit stijlvolle deksloven, schoonwerk kademuurelementen, kadeschorten met structuurprint zoals gekozen voor de A-kade in Musselkanaal of traditionele metselwerk.  
Dit artikel komt uit B:ton 02/2018. Lees meer van B:ton in onze bibliotheek. 

Deel dit artikel