Nieuws

Ambtenaren in de prijzen dankzij waterdoorlatende blokken

Antoine van Hout uit Overasselt en Perry Peeters uit Haps, beide werkzaam bij de Gemeente Sint Anthonis, hebben de RIONED-innovatieprijs gewonnen in het Beatrixtheater in Utrecht. Dit is de belangrijkste vakprijs in de rioleringswereld.

De heren hebben de prijs binnengesleept met de bovengrondse toepassing van de waterdoorlatende Permeoblokken® van Betonindustrie de Hamer B.V.

 

Innovatief systeem
De blokken zijn een alternatief voor de traditionele goten en kolken en transporteren, infiltreren en draineren regenwater. Ze kunnen toegepast worden aan de oppervlakte. Voor de gemeentelijke ontwerpers en beheerders is het systeem een uitkomst. De blokken zijn sterk en eenvoudig te reinigen. Door de eenvoud van het systeem zijn bij zowel de aanleg als het onderhoud de kosten beperkt. Het is een enorme verbetering van de openbare ruimte.

 

Veel interesse
Het betonbedrijf. is overtuigd van het systeem en verwacht veel interesse van gemeenten. William Josemanders, Technisch Commercieel Adviseur van De Hamer, spreekt zijn enthousiasme uit over wat Van Hout en Peeters hebben gepresteerd, ze hebben een standaard rioleringsproduct opgewerkt naar een innovatieve bovengrondse toepassing. Van Hout en Peeters reageren trots te zijn dat ze de prijs en daarmee eeuwige roem hebben vergaard. Ze vinden het een leuk vooruitzicht dat hun idee straks op veel plekken toegepast gaat worden.

Deel dit artikel