Nieuws

Gemeenten moeten betonnen vloerconstructies onderzoeken

De betonnen vloer van de ingestorte parkeergarage op Eindhoven Airport voldeed niet aan de geldende NEN-normen. Gemeenten in het hele land moeten nu onderzoeken of gebouwen, waar dezelfde betonnen vloerconstructie is gebruikt, wel veilig zijn.

De betrokken NEN-normcommissies Beton gaan nu na of de bepalingen nader moeten worden toegelicht. “De eisen worden niet strenger, maar het gaat om een mogelijke extra opmerking om gebruikers van de norm te wijzen op het belang te rekenen met schuifsterkte bij het aansluitvlak tussen breedplaten en een druklaag van zelfverdichtend beton”, laat Carloes Pollemans van NEN weten.

 

Bij de bouw van de Eindhovense parkeergarage is een fout gemaakt bij de bevestiging van een betonvloer. Omdat de ‘uitvoerende partij niet aan de NEN-norm heeft voldaan’, zoals Pollemans het noemt, moeten gemeenten in het hele land nu controleren of een soortgelijke betonvloer wél goed is. Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken gaat een beleidsdocument opstellen dat gemeenten moet helpen bij hun onderzoek, schrijft de NOS.

 

Lees ook: Parking Eindhoven Airport stortte in door constructiefoutDit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel