Nieuws

Potentie 3D te zien op BouwBeurs

Voor de Tektoniek Design Challenge hebben drie geselecteerde architectenbureaus samen met TU Eindhoven prototypes gemaakt met behulp van het 3D printen van beton. Deze prototypes zijn te bewonderen op de BouwBeurs.

Om de architectonische potentie van 3D-betonprinten te verkennen, heeft het Cement&BetonCentrum de Tektoniek Design Challenge geïnitieerd, die eind 2015 is gestart. Drie geselecteerde architectenbureaus hebben samen met TU Eindhoven prototypes ontwikkeld die op de BouwBeurs 2017 (6-10 februari, Jaarbeurs Utrecht) worden getoond en toegelicht. Dit zijn:

Fire Wall (Bekkering Adams architecten)
Economy of Nature (Bierman Henket architecten)
ESOffice (StudioSK - Movares)
Het 3DCP-onderzoek aan TU Eindhoven staat onder leiding van professor Theo Salet, afdeling Constructief Ontwerpen, en wordt ondersteund door diverse bedrijven uit de betonindustrie.


Experimenteel Beton
In de Tektoniek-stand worden ook de casestudies Experimenteel Beton gepresenteerd, een initiatief van de Bond van Betonproducenten (BFBN), met Siebe Bakker (bureaubakker) als coördinator/curator. Dit zijn eveneens prototypes, van experimenten tussen architecten en prefab-betonproducenten. Het thema 'mass-customization' sluit naadloos aan op de Design Challenge 3DCP, én dat van de Bouwbeurs. Nieuwe productietechnieken gecombineerd met de aloude vormvrijheid van beton.

Tektoniek
Tektoniek is het kennisnetwerk voor architectuur in beton. Via lezingen, projectbezoeken, workshops, expert meetings en online communicatie wordt informatie, inspiratie en ondersteuning geboden aan (toekomstige) architecten, constructief ontwerpers, bouwkundig adviseurs en producenten. Toegangskaarten voor de Bouwbeurs (t.w.v. € 35,-) zijn via Tektoniek gratis verkrijgbaar na registratie. Hal 9. Standnummer A081.

Foto: TU Eindhoven

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven