Nieuws

Smartcrusher in race voor Circular Award

Smartcrusher BV is een van de vijf finalisten van de Circular Award 2018. Het bedrijf heeft de finale veroverd in de categorie Bouw. Smartcrusher kan beton weer uiteenrafelen in de drie componenten zand, grind en cement. Hierdoor kan beton circulair ingezet worden en hoeven er geen nieuwe grondstoffen aangeboord te worden voor het maken van cement.

De productie van nieuw beton en cement veroorzaakt wereldwijd veel CO2-uitstoot, zelfs meer dan alle vliegtuigen bij elkaar. Smartcrusher is volgens de jury een voorbeeld van échte circulariteit, waarbij gebruikte materialen weer tot het niveau van (bijna) topkwaliteit komen.

Op 15 januari pitchen de finalisten tegen elkaar in Den Haag om zo de Circular Award in de wacht te slepen. De prijs gaat naar het meest iconische product of project dat laat zien wat circulaire economie voor Nederland kan betekenen. De meest aansprekende pitch wordt op deze dag door zowel jury als publiek gekozen. De award wordt uitgereikt door Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat. 

Deel dit artikel