Nieuws

Parkeergarage schiet als paddenstoel uit de grond in Veldhoven

Chipmachinefabrikant ASML uit Veldhoven heeft op korte termijn meer parkeerruimte nodig. Daarom realiseert hoofdaannemer BMV in krap zes maand tijd een parkeergarage van 550 parkeerplaatsen. Het project bestaat uit een staalconstructie met dertien split level niveaus en betonvloeren van geprefabriceerde TT-vloerplaten van Haitsma Beton. Het ontwerp van de garage is verzorgd door Arcadis.

“Wij monteren alles zelf. Dan is een stalen draagconstructie in combinatie met TT-vloerplaten snel op te bouwen en de voorbereidingstijd is relatief kort”, verklaren projectmanager Frits Adriaans en kwaliteitsmanager Harrie Engelen van hoofdaannemer BMV, de keuze.

 

De parkeergarage heeft een oppervlakte van 13.000 m2. De vloeren worden opgebouwd op 375 TT-platen. De langste platen zijn 16 meter lang en wegen ongeveer 15.000 kilo. Voor de op- en afritten van de garage worden 11 meter lange platen ingezet. De uiteinden van de platen zijn voorzien van een goot en een openstaande rand, die moet voorkomen dat water over de rand naar beneden stroomt.

 

Bij de bouw van de garage is gekozen voor een demontabele constructie. Dit heeft alles te maken met de toekomstige ontwikkelingen op deze locatie. De staalconstructie is demontabel door het gebruik van boutverbindingen.

 

Op de kopse kanten van de parkeergarage bevinden zich de trappenhuizen. Een van de trappenhuizen bestaat uit een betonconstructie (met een lift) ; de andere uit een stalen constructie. Het voordeel van beton in combinatie met staal is dat het snel op te bouwen is en het weinig tijd kost om het voor te bereiden. Dat is handig wanneer een parkeergarage als deze in relatief korte tijd gerealiseerd moet worden.

 

Ook de hellingbanen worden voorzien van TT-platen. De platen voor de hellingbaan zijn zo’n 10,5 meter lang. In deze platen is een elektrisch net opgenomen zodat de hellingen in de winter verwarmd kunnen worden.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel

Geplaatst door

Betrokken partijen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven