Nieuws

Vertrouwen bouw neemt toe

In 2015 heeft de bouw in elk kwartaal de omzet zien groeien ten opzichte van een jaar eerder, meldt het CBS. Het laatste kwartaal viel de groei wat tegen, maar toch zijn bouwondernemers positief gestemd.

Het ondernemersvertrouwen staat op het hoogste punt in jaren. Dit maakt CBS bekend in de kwartaalmonitor bouw. De bouwomzet steeg in het vierde kwartaal van 2015 met bijna 1 procent ten opzichte van een jaar eerder. Omdat toen al sprake was van een sterke groei, valt de stijging in het vierde kwartaal 2015 relatief laag uit, vergeleken met de eerste drie kwartalen van 2015.

 

Forse omzetgroei kleinere bouwbedrijven
Voornamelijk bedrijven in de burgerlijke en utiliteitsbouw deden het in 2015 erg goed. De omzet van bedrijven met minder dan 10 werknemers steeg ruim 17 procent in 2015, al vlakte de groei gedurende de laatste twee kwartalen iets af. B&U-bedrijven met meer dan 100 werkzame personen zagen de omzet met bijna 10 procent toenemen in 2015, in 2014 daalde de omzet nog met bijna 9 procent. Ook bij deze bedrijven vlakte de omzetgroei af in het vierde kwartaal 2015.

 

Eerder meldde CBS dat de hogere bouwomzet volgt op het aantrekken van de markt voor koopwoningen in 2014. Vanaf 2015 stijgt het aantal opgeleverde nieuwbouwwoningen.

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven