Nieuws

Grote prefab opdrachten voor Hurks in Londen

Op London City Island – een A-locatie in de Engelse hoofdstad – bouwt Hurks vier prefab torens. Het bedrijf heeft een vervolgopdracht binnen. Hurks gaat aan de slag met Royal Wharf. Een volgende Londense gebiedsontwikkeling aan de Theems-oevers van de Ierse vastgoedinvesteerder en ontwikkelaar Ballymore.

In Royal Wharf kreeg Hurks opdracht voor Fase 2A: vier geheel in prefab op te trekken gebouwen die in totaal 400 woningen zullen omvatten. Net als Londen City Island is Royal Wharf een grootschalige gebiedsontwikkeling aan de rivier de Theems op korte afstand van het Londense zakencentrum Canary Wharf. Het plan omvat in totaal circa 3.300 woningen, promenades, café’s, restaurants, winkels en is er veel ruimte voor groen.

 

Vervolgopdracht London City Island

Behalve over Royal Wharf bereikte Hurks prijsovereenstemming over de prefab bouw van wederom twee woontorens op London City Island (LCI). Deze additionele torens, samen goed voor circa 410 woningen, brengen de Hurks-teller voor London City Island op zes prefab gebouwen. Bovendien sprak Ballymore het voornemen uit ook de resterende geplande 740 LCI-appartementen met Hurks te willen bouwen.

 

Succes

Hoewel bouwen in prefab sandwich-metselwerk nieuw is in Engeland, gaf Ballymore Hurks medio 2014 opdracht hun eerste en meest gecompliceerde woontoren van 15 lagen met 134 appartementen op London City Island geheel in prefab te bouwen. Dit Hurks systeem bestaat uit een complete prefab betonnen structuur inclusief vloeren en binnenwanden en sandwich  gevelelementen inclusief bakstenen, kozijnen, beglazing en ventilatievoorzieningen. Een succes dat nu in een groot aantal vervolgopdrachten resulteert. Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel