Bedrijfsnieuws

Voorkom doorgestorte balkons en galerijen

Je leest het overal. Media zoals de NOS, Telegraaf en Volkskrant hebben het er over. Duizend flatgebouwen waarvan de balkons een risico vormen. In Breda en Venlo werden deze week al honderden bewoners gewaarschuwd hun balkon te mijden, omdat die zeer waarschijnlijk niet veilig zijn. De constructie is zo zwak dat de balkons kunnen instorten. Al deze balkons hebben onderhoud nodig om instortingen zoals in Leeuwarden in 2011 te voorkomen.

Doorgestorte galerij- en balkonvloeren zijn uiterst kritische plekken. Met name bij vloeren, uit de periode 1955 tot 1970, die vastzitten aan de binnenvloeren van woningen zijn problemen mogelijk. Deze vloeren zijn in sommige gevallen te licht gewapend, of de wapening ligt bijvoorbeeld te laag. Daarnaast kan de wapening zijn aangetast door corrosie (chloriden geïnitieerd). Met alle gevolgen van dien. Bij Triflex merkten we in 2014 dat het protocol het bewustzijn voor constructieve veiligheid al vergrootte.


Vanuit Triflex hebben wij een kennisdocument opgesteld met uitdagingen en oplossingen om de levensduur van beton te verlengen en veel schade aan gebouwen te voorkomen. Download het gratis via onze website www.triflex.nl.

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven