Maaike Nicolai-Geerling


`Programmamanager Fiets`
  06-17882658

Vanuit het Ingenieursbureau van de Gemeente Amsterdam werk ik, als programmamanager Fiets, aan verschillende projecten/programma's.
Mijn ervaring met fietsparkeren is gestart als adviseur vanuit Royal Haskoning DHV, waar ik 8 jaar werkzaam was en 2,5 jaar betrokken ben geweest bij het Programma Fiets van NS en ProRail en o.a. als Ontwikkelaar Fiets voor de 10-Amsterdamse stations heb gewerkt. Ik ben ervaren in het sturen van (stations-) ontwikkelingsprocessen én diverse fietsparkeeropgaven van initiatief tot en met realisatie en beheer. Ik weet de belangen van de vele stakeholders snel helder te krijgen, ben tactisch en kan partijen verbinden.
Mijn spirit zit in het denken vanuit het perspectief van de eindgebruiker: in mijn projecten veelal de fietser. Een oplossing is pas een oplossing als deze gedragen wordt door de verschillende stakeholders, waarbij de eindgebruiker naar mijn mening op één hoort te staan. Denken vanuit eindgebruikersperspectief vergroot de slagingskans van innovaties en vermindert faalkosten aanzienlijk en bindt partijen. Daarnaast moet de oplossing realiseerbaar/uitvoerbaar en te bekostigen zijn. Door het in kaart brengen van de effecten op ontwerp, realisatie/investering, exploitatie, handhaving, beheer en onderhoud van diverse mogelijkheden wordt middels integrale aanpak de beste oplossing gevonden.
Ik ben transparant en resultaatgericht en weet door mijn enthousiasme, inlevingsvermogen en positieve instelling te zorgen voor een plezierige samenwerking. Deze eigenschappen en mijn brede netwerk binnen de Fietswereld ondersteunen mij in diverse projecten.

fietsparkeren procesmanagement stakeholdermanagement stationsontwikkeling managementconsulting verandermanagement

Werk & projectervaring

  • project Programmamanager Fiets Gemeente Amsterdam 01-02-2016 - Recent - Amsterdam Als project/programmamanager Fiets ben ik betrokken bij verschillende fiets(parkeer)opgaven binnen de Gemeente Amsterdam. De focus ligt momenteel op de fietsparkeeropgave in centrumgebieden.
  • project Ontwikkelaar Fiets RHDHV 03-02-2014 - Recent - Amsterdam/Utrecht Sinds begin 2014 ben ik als adviseur intensief betrokken bij het Programma Fiets van NS en ProRail en verantwoordelijk voor de vertegenwoordiging van NS in de fietsparkeeropgaven voor de 10 Amsterdamse stations. De integrale aanpak van de Amsterdamse opgaven heeft gezorgd voor brede kennisontwikkeling: ontwerp, realisatie, exploitatie, handhaving, beheer en onderhoud van diverse parkeeroplossingen en varianten daarvan.
  • project Consultant Transport Hubs RHDHV 01-01-2008 - Recent - Amsterdam/Utrecht Sinds begin 2008 werk ik bij RHDHV. Ik ben consultant Transport Hubs en heb diverse opdrachten gericht op stationsontwikkeling en ketendevelopment) vervuld voor NS, ProRail en gemeenten en samengewerkt met provincies en stadsregio’s. Ook ben ik lid van het fietsteam van RHDHV waarin we kennis bundelen en ben ik trekker van de productgroep Fietsparkeren van RHDHV.

Experts

Trending