Nieuws

Bijzondere breedplaten voor balkons

Voor het nieuwe appartementengebouw Intermezzo aan de Zuidas in Amsterdam worden bijzondere breedplaatvloeren gebruikt voor de balkons.

Intermezzo is een gebouw van bijna negentig meter hoog met 24 bouwlagen en dat plaats gaat bieden aan 175 huur- en koopwoningen, een parkeerkelder en een aantal commerciële ruimtes. In het oog springend aan dit gebouw zijn de royale buitenruimtes. De balkonplaten van Intermezzo zijn Dycore breedplaatvloeren met betonnen randbekisting, waaraan speciaal voor dit project een aantal voorzieningen zijn toegevoegd.


Balkonplaat
De levering van een speciale balkonplaat is het resultaat van deze verregaande samenwerking. Deze in oorsprong breedplaatvloer heeft een aantal specifieke kenmerken.  De randbekisting van de plaat is door middel van een aangepaste wapening hoger gemaakt dan de vloerdikte van 250 mm. Hierdoor is een opstaande rand gecreëerd als waterkering.  Om de belasting goed te kunnen afdragen in de balkonplaten dient het stalen hekwerk met speciale ankerbussen vastgezet te worden. Het hekwerk wordt inclusief staanders kant en klaar aangevoerd. De maatvoering dient hierdoor extra nauwkeurig te worden uitgevoerd. Tijdens productie zijn speciale mallen / afstandhouders gebruikt om dit te borgen.  De onderzijde van de balkonplaat behoeft een nette afwerking. Daarom is een afwerkrand toegepast met een vellingkant van 10×10 mm. Dit is gerealiseerd met speciale kleefmagneten.  Aan de bovenzijde van de randkist zijn speciale spijkerklosjes opgenomen, zodat de afwerking eenvoudig kan worden vastgezet.  Op de dunne randkist is hogere dekking toegepast, zodat de elementen geschikt zijn om aan het buitenmilieu te worden blootgesteld.  Ankerbussen zijn vastgezet op de productietafels met speciale plaatjes die zijn verlijmd.  Om de elementen in de fabriek te kunnen handelen is gekozen voor betonsegmenten met een lengte van 1 meter. 

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven