Nieuws

Emoji's op winkelcentrum in Amersfoort

Zonder twijfel beschikt het vernieuwde winkelcentrum in de Amersfoortse wijk Vathorst over één van de uniekste gevels van Nederland. In het beton zijn 22 verschillende emoji’s verwerkt.

Het ontwerp van het gebouw is gemaakt door Attika Architekten. De 22 emoji’s zijn bekend van diensten als Whatsapp en Facebook, de welbekende emoji’s die hun tong uitsteken, knipogen, lachen, huilen, verliefd kijken of juist droevig. De opening van het emoji-gebouw haalde zelfs de internationale media.

Uitbreiding van winkelcentrum

De uitbreiding van het winkelcentrum van Vathorst bestaat uit twee bouwblokken waarin winkels en een supermarkt zijn gevestigd. Daarboven zijn 23 appartementen langs de contour geplaatst. De architectuur kenmerkt zich door een strak raster van gemetselde dammen en betonbanden. Centraal in de as van het winkelcentrum ligt het emoji-gebouw. Naast de smileys beschikt de gevel ook over een klok.

 


Credit: Bart van Hoek/Attika Architekten ©Credit: Bart van Hoek/Attika Architekten ©Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel