Nieuws

Negen eilanden in buurtpark dankzij keerwanden

In opdracht van de Gemeente Groesbeek heeft Bosch Beton keerwanden geleverd voor het nieuwe buurtpark ’t Groeske aan de Hoflaan en de Mariëndaalseweg. De betonnen wanden – bekleedt met cortenstaal – omlijnen het nieuwe buurtpark en creëren negen aparte ‘eilanden’.

Het roestige staal is bedoeld als knipoog naar het verleden van het park. De Groesbeek zelf slingert mooi door het park heen.


Herinrichting
De herinrichting van het park was nodig vanwege de overlast van het overtollige regenwater. Dankzij het vernieuwde park wordt dit regenwater nu weggevoerd naar ’t Groeske in het buitengebied. Het plan voor de waterberging is ontwikkeld door de gemeente Groesboek in samenwerking met het waterschap.
 

Eilanden
De keerwanden vormen in totaal negen aparte eilanden. Vier van de negen eilanden worden ingericht en beheert door wijkvrijwilligers van de nieuw opgerichte stichting De Groesbeek. Een ander eiland kan bewust onder water lopen waardoor er bijzondere vegetatie ontstaat. Verder is er nog een bloemen-, kruiden- en vlindertuin, een klein amfitheater en een picknick- en vuurplaats.
 

Voor ieder wat wils
Tijdens het ontwerp van het park is er met zoveel mogelijk belangen en omwonenden rekening gehouden. Rondom het park is er bijvoorbeeld een slingerpad aangelegd waar honden uitgelaten kunnen worden. Zo blijft het park zelf vrij van hondenpoep. Voor de kinderen zijn er diverse speeltoestellen, een waterspeelplaats en in het midden een mooi speelveld. Voor de buurtbewoners zelf is het een heerlijke plek geworden om op de diverse zitplekken tot rust te komen en van de zon te genieten. Meer informatie: www.boschbeton.nl

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven