Nieuws

Hulp bij inventariseren mogelijk onveilige betonnen vloeren

Minister Plasterk heef laten weten gemeenten te gaan helpen over gevaren van bepaalde bouwconstructies middels een uitgebreid document. Dit naar aanleiding van het rapport dat is verschenen over het instorten van de parkeergarage in aanbouw bij Eindhoven Airport.

De nieuwe parkeergarage P1 op Eindhoven Airport stortte recent deels in. Na onderzoek door TNO en Adviesbureau Hageman bleek dit te komen door fouten in materiaalkeuze en ontwerp, waaronder onvoldoende hechting van betonlagen en onvoldoende ondersteuning van pilaren. Dit heeft geleid tot een grootschalig onderzoek door heel het land naar dezelfde constructies en of deze wel veilig zijn.


Minister Plasterk besloot hierop een document op te stellen dat gemeenten moet ondersteunen bij dit onderzoek,
zo is te lezen op NOS. Dat doet hij samen met de Vereniging van Nederlandse Constructeurs en verschillende bouwbedrijven. Wel wordt gevreesd dat het moeilijk is alle informatie boven tafel te krijgen, gezien de gebruikte bouwconstructie al bijna twee decennia wordt toegepast en er geen wettelijke afspraken zijn voor het bewaren van bouwtekeningen.


Het document van de minister moet binnen twee weken gereed zijn. 

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven