Nieuws

Ontwerpwedstrijd voor uitkijktoren Nieuw Delft

Nieuw Delft ondergaat een heuse gebiedsontwikkeling. Binnenkort is deze ook vanuit de lucht te volgen: volgend jaar komt er namelijk een tijdelijke uitkijktoren. Via een prijsvraag kunnen bouwkundestudenten een ontwerp indienen.

De uitkijktoren wordt onderdeel van de tijdelijke broedplaats aan de Westlandseweg, waar minimal foodwaste-beweging I Change vrijdag 29 november jl. haar deuren opende. Omdat het nog even duurt voordat de bouw hier start, stelt projectorganisatie Nieuw Delft de ruimte tijdelijk beschikbaar voor initiatieven op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Met de toevoeging van de uitkijktoren kunnen bezoekers het gebied ook van bovenaf bekijken.

Wedstrijd

Studenten kunnen hun ontwerp voor de uitkijktoren tot en met 9 december indienen. Dat mag individueel, of als groep. De jury, bestaande uit deskundigen vanuit de TU, projectorganisatie Nieuw Delft en vertegenwoordigers uit de omgeving, beoordeelt de inzendingen onder meer op de kwaliteit van het ontwerp, uitvoerbaarheid en kosten. Zo moet de toren gemakkelijk op te bouwen en te verplaatsen zijn. Ook moet het ontwerp aansluiten op een of meer van de onderwerpen die in Nieuw Delft belangrijk zijn: duurzaamheid, technologie en het verbinden van mensen. Uit de drie beste inzendingen kiest de jury een winnaar. Het winnende ontwerp wordt verder uitgewerkt onder toezicht van een docent van TU Delft. De toren zal in april 2020 klaar zijn. 


Naar verwachting blijft de toren tot 1 januari 2021 aan de Westlandseweg staan. Daarna wordt de toren waarschijnlijk naar een andere locatie verplaatst. Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel