Nieuws

Betonnen zitelementen op Chill Hill

In Hoogvliet vond op 6 juli de opening plaats van de Chill-Hill: de nieuwe blikvanger op de Panoramaheuvel in Park de Heerlijkheid. Een unieke heuvel vol knalrode betonnen zit- en lig-elementen.

De betonnen zitelementen zijn gemaakt door Morssinkhof Groep. Het ontwerp is van Marchel-Wim van Dongen. “De opdracht was zorgen voor een levendige plek waar veel mensen elkaar kunnen ontmoeten. Die rode stoelen zijn dus maar de helft van het verhaal”, zegt ontwerper Marchel-Wim van Dongen. “Het gaat pas écht leven als er mensen op af komen die elkaar hier gaan ontmoeten. Dan pas is mijn ontwerp compleet. Dit is een heuvel om met elkaar te praten, te lezen en te zonnen.”


Blikvanger
Het initiatief voor een blikvanger op de Panoramaheuvel kwam van de deelraad van de voormalige deelgemeente Hoogvliet. Na de opheffing van de deelgemeenten in 2014 is een begeleidingsgroep opgericht bestaande uit bewoners van Hoogvliet, gebiedscommissieleden en medewerkers van gemeente Rotterdam. Zij schreven een ontwerpwedstrijd uit waar 23 bureaus zich voor aanmeldden. Na een selectie bleven uiteindelijk drie kanshebbers over. Bewoners van Hoogvliet konden vervolgens stemmen op hun favoriete ontwerp. Hierbij kwam de Chill-Hill met 45% van de stemmen als winnaar uit de bus.

 

De betonnen elementen zijn geverfd en gecoat. De komende jaren kunnen wijkbewoners volop relaxen op de zit- en ligbanken. 

 

Foto's:  Marchel-Wim van Dongen

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven