Nieuws

3D-printing in architectonisch beton

Op de beurs Gevel 2015 presenteert Bruil het allereerste architectonische betonelement dat is gefabriceerd met behulp van 3D-geprinte mallen. Een primeur die architecten in staat stelt om unieke vormen aan een bouwwerk toe te voegen.

Met deze techniek kan de vormvrijheid die 3D-printing te bieden heeft, op korte termijn in de bouw worden toegepast. Architecten zijn in het ontwerp niet meer beperkt door de modaliteiten van de traditionele stortmallen. 

 

Ongekende ontwerpvrijheid
Het modelontwerp van de architect wordt omgezet naar een malvorm en rechtstreeks naar de 3D-printer gestuurd en geprint. Deze Computer-to-Mould techniek maakt klassieke detailleringen, moderne vormgeving en unieke persoonlijke elementen weer bereikbaar. Op de stand van Bruil kunt u het resultaat zelf bewonderen.
 

Partners gezocht
Bruil zoekt architecten die gezamenlijk de mogelijkheden van deze nieuwe techniek willen ontdekken en ontwikkelen. Belangstellenden met een project of ontwerpopdracht waarin 3D-printing een oplossing kan zijn, worden van harte uitgenodigd de stand te bezoeken (hal 3, stand C0.83) of een afspraak te maken.
 

 

 

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven

Geplaatst door

Trending