Nieuws

Economisch en esthetisch bouwen met betonnen gevelsteen

Betonnen gevelstenen hebben als positieve eigenschap dat ze maat- en vormvast zijn. Door deze hoge maatvastheid zijn ze uitermate geschikt voor dunne voegtechnieken. Dit creëert een strak gevelbeeld dat past bij moderne architectuur.

MBI introduceert de collectie Social Design. Een kleurrijke collectie gevelstenen tegen een zeer economische prijs. Ook grootschalige woningbouwprojecten verdienen immers een mooie gevelschil.

 

Betonnen kern
Aan de basis staat een oersterke betonnen kern. Deze is aangepast op de kleur van de toplaag. De hoogwaardige toplaag bestaat uit op natuurlijke kleur geselecteerde materialen. Door het gebruik van verschillende soorten natuursteen en mineralen is de nuancering en textuur uniek. Bovendien biedt dit een betere kleurechtheid en kleurbehoud op de langere termijn. Social Design gevelstenen zijn ook stootvoegloos te verwerken. Het grote voordeel hiervan is dat de kleur en textuur van de steen bepalend is voor het aanblik. De mooie kleurnuancering komt hierdoor optimaal tot zijn recht en versterkt een horizontaal lijnenspel. De gevelsteen heeft een zeer compacte samenstelling. Regenwater, dat het vuil van de buitengevel meeneemt, kan maar zeer beperkt in de steen dringen. Van verwering is dan ook nagenoeg geen sprake. Vervuiling die optreedt door weer- en om-gevingsfactoren kan indien nodig eenvoudig verwijderd worden. Social Design vraagt geen speciale eisen van het ontwerp en is onderhoudsvriendelijk.

Deel dit artikel