Nieuws

Prefab randelementen in ZHSB voor Zeelsterbrug

De Zeelsterbrug in Eindhoven is op donderdag 6 oktober weer open gegaan voor het verkeer na een grondige renovatie. De prefab randelementen van de brug zijn uitgevoerd in 50 mm dun zeer hogesterkte beton (ZHSB).

De randelementen moesten zo licht mogelijk worden uitgevoerd om de belasting van de brug zoveel mogelijk te beperken. Daarom is gekozen voor betonnen elementen van ZHSB beton (beton met sterkte > 100 MPa). Dankzij de keuze voor dit materiaal kon de dikte worden beperkt tot 50 mm in plaats van 120 mm. In totaal zijn vier elementen van 11 meter lang en 2,5 meter hoog aangebracht. Ontwerp en uitvoering van de elementen waren in handen van FDN Engineering + Construction samen met partners ENCI, Mebin, De Jong's beton. Opdrachtgevers waren Strabag en Gemeente Eindhoven.


Samenwerken

FDN wil in de toekomst vaker samen werken met bovengenoemde partners. "We zijn als FDN maar een klein bedrijf," vertelt Dil Tirimanna. " In principe doen we als FDN alleen de engineering en het ontwerp. Opdrachtgevers willen bij dit soort projecten echter ook dat we het eindproduct leveren. Door samen te werken met meerdere partners kunnen we in de toekomst ook grotere ZHSB projecten doen." 

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven

Geplaatst door

Trending