Nieuws

Dag van de Bouw - Leeuwarden 2017

Op zaterdag 20 mei vindt de twaalfde editie van de Dag van de Bouw plaats. In Leeuwarden zijn vier projecten van Leeuwarden Vrij-Baan gratis te bezoeken; het Europaplein, Stationsgebied Leeuwarden, Westelijke Invalsweg en Drachtsterweg en omgeving. Tijdens een rondleiding door de aannemer komt de bezoeker op plekken die normaal niet toegankelijk zijn. Voor kinderen is er van alles te doen. Zij kunnen schatgraven, meedoen aan een prijsvraag en gebruik maken van diverse speelattributen.

Europaplein
Ook het Europaplein wordt heringericht zodat het verkeer op de stadsring beter kan doorstromen. De ovale rotonde wordt omgebouwd tot een turbominirotonde. Voor de fietsers en voetgangers worden tunnels gebouwd, zodat zij de aansluitende wegen onderlangs kunnen kruisen. Bouwmedewerkers van KWS Infra geven rondleidingen en voor kinderen zijn tal van activiteiten georganiseerd. Zo kunnen zij schatgraven, mooie prijzen winnen met een quiz en meewerken aan een mozaïek waarvan het eindresultaat later als spandoek op de bouwhekken van het project komt te hangen.

 

Stationsgebied Leeuwarden
Het stationsgebied ondergaat een ware metamorfose. Het nieuwe busstation is inmiddels in gebruik maar er wordt nog hard gewerkt aan een uitbreiding van de huidige fietsenkelder en aan de verdere herinrichting van het gebied. Tijdens een rondleiding door medewerkers van K_Dekker bouw & infra krijg je een uniek kijkje achter de schermen van deze bouwplaats. Voor kinderen is een springkussen geregeld.

 

Westelijke Invalsweg
Een nieuwe entree naar het centrum. Dat is wat de Westelijke invalsweg als uitstraling krijgt. De weg ontsluit het westelijk deel van de binnenstad, het stationsgebied, het Tesselschadegebied, het WTC-gebied, bedrijventerrein Leeuwarden-West en bedrijventerreinen Newtonpark. Ook wordt een aansluiting gemaakt op het Stephensonviaduct door middel van een half klaverblad. DVJ Infra & Milieu kan tijdens de Dag van de Bouw precies vertellen wat dat is en hoe dit gebouwd wordt. Ook heeft de aannemer mooie prijzen te vergeven waaronder een seizoenkaart voor Cambuur. Kinderen kunnen aan de slag als echte bouwvakker en zelf een kraan of shovel besturen.


Drachtsterweg en omgeving
Om alle verkeer de stad in en uit beter en veiliger te laten doorstromen, wordt de Drachtsterweg in Leeuwarden ingrijpend veranderd. Op dit moment wordt druk gebouwd aan het aquaduct. Bouwmedewerkers van Heijmans kunnen daar tijdens de Dag van de Bouw alles over vertellen. Onderin het aquaduct kan in een ‘bioscoop’ naar een film van kunstenaar Escher worden gekeken. Ook kan je op de foto met bouwattributen, schatgraven met een echte kraan en springen in een haai van lucht.

 

Groots uitzicht en gratis vervoer
Speciaal voor bezoekers van de Dag van de Bouw is op zaterdag 20 mei de Achmeatoren geopend, zodat vanaf het hoogste punt van de stad alle vier de projecten bewonderd kunnen worden. Ook rijdt een speciale Hop On Hop Off bus van Arriva langs de vier bouwplaatsen. De gratis tickets zijn verkrijgbaar bij ieder project. Hier zijn ook de opstappunten.

Niet in de buurt van Leeuwarden? Hier vind je een bouwproject bij jou in de buurt. 

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven