Nieuws

Voor even een hoge pief bij ABN Amro

Ook zo jaloers op het uitzicht dat CEO’s van advocaten- en bankkantoren hebben wanneer ze vanuit hun Zuidas-boardrooms naar buiten kijken? Of buitenlandse bezoekers vanuit hun ‘executive suites’ van hun hotel? Niet doen, sta erboven. En wel op 25 maart, tijdens Open Toren Dag. Zeven kantoren in Zuidas stellen hun daken en hoogste verdiepingen voor bezoekers open.

25 maart vindt de vijfde editie van de Amsterdamse Open Toren dag plaats. Verspreid over de stad openen 28 historische en hedendaagse torens tussen 10 en 16 uur hun deuren (ABN AMRO tot 15 uur). De officiële opening (helaas, voor genodigden) heeft dan al plaatsgevonden op grote hoogte: op de top van Zuidas. En wel door directeur Zuidas David van Traa. 


Zeven deelnemers
De zeven deelnemers op de Zuidas zijn ABN AMRO (de rondleidingen zijn helaas inmiddels volgeboekt), met z’n 105 meter een van de hoogste gebouwen van de stad; hotel Crowne Plaza Amsterdam – South; Holiday Inn Amsterdam; RAI Elicium Centre; Ravel Residence (sportveld op studentencomplex); Symphony toren (Financial Offices); en The Edge. Symphony staat bekend om zijn sandwichpanelen van Hurks, The Edge is het meest duurzame kantoorgebouw in Nederland. Ook bij de Edge is volop prefab beton toegepast. Een kaart met alle torens die opgesteld worden voor het publiek vind je hier.

 

Bron: www.amsterdam.nl  

Deel dit artikel