Nieuws

Hoogste punt voor Boston & Seattle

De bouw van de woontorens Boston & Seattle op de Rotterdamse Wilhelminapier, heeft het hoogste punt van 75 meter bereikt. Dit werd gisteren door v.o.f. Pier III samen met de medewerkers van bouwbedrijf J.P. van Eesteren, de Stichting HAL Wonen, kopers en betrokken partijen gevierd.

De woontorens Boston & Seattle zijn ontworpen door Frits van Dongen en Patrick Koschuch van ‘Van Dongen-Koschuch Architects and Planners' en bestaan naast 220 appartementen uit commerciële voorzieningen in de plint, parkeervoorzieningen voor bewoners en een openbare ondergrondse Q-Park parkeergarage. Het totale project wordt gerealiseerd door bouwbedrijf J.P. van Eesteren. Eind 2017 staat de oplevering gepland. Woontorens Boston & Seattle liggen aan de zuidzijde van de Wilhelminapier tussen het Nieuwe Luxor Theater en woontoren New Orleans.


Uniek bouwproces
De plint en de torens zijn per verdieping geheel opgebouwd uit prefab-elementen van Westo Prefab Beton, een innovatief proces in de hoogbouw. Op de begane grond van de gebouwen, naast de entrees van de woontorens en privé parkeerplaatsen, komen winkels en horeca. De ondergrondse Q-Park parkeergarage met zo'n 230 plaatsen, is openbaar en wordt gekoppeld aan het naastgelegen toekomstige project Philadelphia & Havana. Op de verdiepingen 1 tot en met 4 bevinden zich de parkeerplaatsen voor de bewoners. Deze parkeerlagen zijn te herkennen aan de opvallende gevelbekleding, die bestaat uit verticale lamellen met nautische afbeeldingen. Een verwijzing naar de geschiedenis van de Wilhelminapier.


v.o.f. Pier III
Boston & Seattle is ontwikkeld door v.o.f. Pier III, een samenwerkingsverband tussen Synchroon Ontwikkeling uit Zoetermeer (een dochteronderneming van TBI Holdings) en BPD Ontwikkeling uit Delft. Project Philadelphia & Havana is tevens een ontwikkeling van v.o.f. Pier III. Informatie over Boston & Seattle: www.boston-seattle.nl.


Over J.P. van Eesteren
TBI-onderneming J.P. van Eesteren is een landelijk opererende utiliteitsbouwer, met vestigingen in Gouda en Amsterdam. De projectportefeuille omvat een mix van nieuwbouw en herbestemming, verduurzaming en planmatig onderhoud van bestaand vastgoed.

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven