Nieuws

Schoorvrij monteren van betonkolommen

Hakron-Terwa, toeleverancier en producent voor de prefab-betonindustrie introduceert de Kolomschoenen HT voor het schoorvrij monteren van betonkolommen.

De Kolomschoenen HT zijn een eenvoudige, snelle en veilige manier om betonkolommen schoorvrij constructief te monteren. De kolomschoenen worden in de prefab-betonfabriek aangebracht en de ankers worden op de bouwplaats ingestort. Tijdens de montage is al een momentvaste verbinding te realiseren. Kolommen voorzien van Kolomschoenen HT kunnen weersonafhankelijk gemonteerd worden.


Door het ontbreken van schoorvoorzieningen of gains (sparingsbuizen) zijn reparaties aan de kolommen verleden tijd. De Kolomschoenen HT zijn demontabele schroefverbindingen en zijn daarom geschikt om betonkolommen circulair te maken. BIM-objecten zijn op aanvraag beschikbaar.

Meer demontabele verbindingen

Demontabele verbindingen worden steeds meer toegepast. Naast de nieuwe Kolomschoen HT biedt Hakron-Terwa daarom al enige jaren diverse demontabele producten zoals het BT-Spanslot, de TSS-bordesopleggingen en BSF-balk-kolomverbindingen en DTS-opleggingen voor dubbel-T-liggers. De afdeling Engineering van Hakron-Terwa biedt hierbij ondersteuning met advies, berekeningen, technische informatie en BIM-objecten.

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven

Gerelateerd

Geplaatst door

Trending