Nieuws

Rob van Gijzel nieuwe voorzitter Betonhuis

Voormalig burgemeester van Eindhoven en oud-Tweede Kamerlid Rob van Gijzel wordt de nieuwe voorzitter van Betonhuis. Het bestuur van de federatieve vereniging van de cement- en betonindustrie heeft daartoe besloten. Van Gijzel start per 1 maart 2018. Betonhuis zet daarmee de professionalisering van haar organisatie verder in.

Nederland staat voor een enorme bouwopgave. Het aanbod aan betaalbare woningen blijft ver achter bij de vraag. Tegelijkertijd zijn er grote opgaven die voortkomen uit het klimaatakkoord van Parijs. Ook de bouwagenda van de commissie Wientjes, de rol die beton vervult in een circulaire economie en de noodzakelijke infrastructurele aanpassing ten gevolge van de klimaatverandering vormen in dat licht een uitdaging voor onze maatschappij. De gehele bouwsector én de toeleverende industrie hebben in deze opgaven een grote rol te vervullen.

Van Gijzel zegt het een eer te vinden om deze functie te mogen vervullen. “Afgelopen jaar heb ik als voorzitter van de nationale samenwerkingstafel woningbouw gezien dat de enorme maatschappelijke bouwopgave alleen kan slagen wanneer alle partijen in de bouwwereld hun verantwoordelijkheid nemen. De cement- en betonindustrie heeft zich verenigd in Betonhuis waardoor zij de maatschappelijke, innovatieve en duurzaamheidsuitdagingen nog beter kunnen vormgeven en daar zet ik me graag voor in.”

 

Betonhuis

Sinds 1 december 2017 hebben de Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland (BFBN), het Cement&BetonCentrum (C&BC) en de Vereniging van Ondernemingen van Betonmortelfabrikanten in Nederland (VOBN) zich verenigd onder een nieuwe koepel: Betonhuis. Betonhuis is het aanspreekpunt binnen de betonsector, een innovatief kenniscentrum en de expert op het gebied van duurzaam bouwen met beton. Betonhuis vertegenwoordigt 300 bedrijven in verschillende sectoren en is gevestigd in Woerden.

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven