Nieuws

Bouwen in de Bongerd: 30 Da Vinci Huis- woningen

Net voor de kerst plaatste Hurks bouw de eerste elementen van 30 grondgebonden Da Vinci Huis-woningen in De Bongerd. In opdracht van Ontwikkelingscombinatie De Bongerd (ODB) realiseert Hurks nu fase 3A van deze nieuwe woonwijk in moderne tuindorpstijl aan de IJ-oever in Amsterdam-Noord.

Amsterdam-Noord wordt steeds populairder. Behalve bij De Bongerd is het bedrijf ondertussen bij meerdere projecten betrokken in dit stadsdeel, waaronder Kop Grasweg en Klein Kadoelen. In tuindorp De Bongerd in Amsterdam-Noord verrijzen de komende vijf jaren zo’n 1.300 woningen. Daarvan neemt Hurks er ongeveer 400 woningen voor zijn rekening.


Volledig casco
In december startte de bouw van fase 3A. Dit project behelst 30 grondgebonden woningen, waarvan 8 huur- en 22 koopwoningen. 

 

Jaren ’30 stijl
Eerder bouwde het bedrijf 49 duurzame hofwoningen in jaren ’30 stijl, die volgens het Da-Vinci Huis woonconcept vorm kregen. Daarnaast realiseert het bedrijf op dit moment in De Bongerd een supermarkt met daarboven 42 huurappartementen voor de Amsterdamse woningstichting Eigen Haard.

 

4.000 woningen
Centrumgebied Amsterdam Noord ligt tussen het landelijke gebied van Waterland en de dynamische binnenstad. Momenteel wordt het getransformeerd tot een nieuw stedelijk centrum met circa 4.000 woningen en diverse voorzieningen. Door de gunstige ligging is het nieuwe centrum van Noord goed bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer.

 

Bron: Hurks 

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven