Nieuws

Cementloos beton voor hoogwaardige toepassingen

Martens beton heeft een cementloos bindmiddel voor aardvochtig én zelfverdichtend beton ontwikkeld, zodat de betonsoort in een breed spectrum aan producten in de GWW-sector kan worden toegepast.

Het cementloos beton kan worden toegepast bij diverse producten: van betonnen bestratingsproducten tot dijkversterkingsblokken en van rioleringsbuizen tot putten. Producten die dankzij het alternatieve bindmiddel extra gunstige eigenschappen bezitten, zoals bestandheid tegen sulfaten, zuren, ammoniak en zouten, hoge vuurbestendigheid en een extra lange levensduur.

 

MKI score

Het betonbedrijf produceert de CO2-arme betonproducten naast de reguliere producten in bestaande mallen binnen het productieproces. Er hoeft geen kostbare omslag te worden gemaakt, hetgeen de kostprijs scherp houdt. De toepassing van het alternatieve bindmiddel in zelfverdichtend beton brengt de ontwikkeling van cementloos beton op een hoger plan. Het biedt daardoor kansen voor GWW-sectoren met een hoge toegevoegde waarde, waarbij betonelementen voor vele tientallen jaren in ondergrondse en bovengrondse constructies worden toegepast. Het alternatieve bindmiddel heeft als hoofdbestanddelen secundaire grondstoffen, hetgeen bijdraagt aan de zeer gunstige MKI-score van dit innovatieve type beton. Meer informatie: www.martensgroep.eu.  

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven