Nieuws

Ondernemersprijs voor Haitsma Beton

tijdens een live televisie-uitzending van RTV NOF in Partycentrum Old Dutch werden vrijdagavond de sport- en ondernemersprijzen voor Noordoost Fryslân bekend gemaakt. Haitsma Beton uit Kootstertille kreeg de titel ‘Onderneming van het jaar 2016’.

Martin Sinia van Dokkum ging er vandoor met de titel 'Ondernemer van het jaar 2016’ en tot starter werd verkozen Gasterij Manjefiek uit Kollum. In de zaal waren meer dan 450 mensen aanwezig om de finale bij te wonen.

 

Publieksstemmen
Een vakjury en meer dan 12.000 publiek-stemmen leverden de winnaars in de verschillende categorieën op. Bij de sporters won wielrenster Anouska Koster (voor het tweede jaar op rij) de titel: 'Sporter van het jaar'. De jeugdige korfballers van HAVIC C1 wonnen met hun unieke prestaties op het Nederlands Kampioenschap de titel 'Sportploeg van het jaar'. Als talent werd Marijke Groenewoud uit Hallum verkozen, actief in het skeeleren. De verkiezing werd voor het tweede jaar op rij succesvol georganiseerd door de vele vrijwilligers van streekomroep RTV NOF.

 

Zes gemeenten
De prijs werd dit jaar ondersteund door alle zes gemeenten in Noordoost Fryslân, daarom was er ook aandacht voor een nieuwe categorie: cultuur. Winnares Atsje Lettinga uit Buitenpost werd met een smoesje naar de zaal gelokt en ontving de award voor haar inzet bij koren, toneel en iepenloftspullen in de regio.

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven