Nieuws

Vertrouwen producenten bouwmaterialen neemt toe

Het vertrouwen van producenten in de industrie neemt opnieuw toe, maakt CBS bekend. De indicator van het producentenvertrouwen kwam in juni uit op 5,4. Het vertrouwen bereikt daarmee het hoogste niveau in ruim 5 jaar. De meting heeft plaatsgevonden in de eerste helft van juni, dus voor het referendum over de EU in het VK.

Sinds oktober 2014 hebben positief gestemde ondernemers de overhand. De producenten in de hout- en bouwmaterialenindustrie zijn het meest positief.

Het vertrouwen van de industriële producenten ligt ruim boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar (0,5). Het vertrouwen van de ondernemers bereikte in januari 2008 de hoogste waarde (9,4) en ruim een jaar later de laagste waarde (-23,5).

 

Producenten hout- en bouwmaterialenindustrie meest positief

Producenten in de hout- en bouwmaterialenindustrie zijn het meest positief, gevolgd door de ondernemers in de aardolie- en chemische industrie. Ondernemers in de hout- en bouwmaterialenbranche zijn vooral positief over hun orderportefeuille en de verwachte productie. De ondernemers in de transportmiddelenindustrie zijn daarentegen wat negatief. Dat komt vooral doordat ze negatief zijn over de verwachte productie.

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven