Project

Renovatie polyester dakkapellen

Woonstichting De Key is een actief bouwende woningcorporatie met treffelijk 37.000 verhuureenheden in Amsterdam, Diemen en Zandvoort. Naast het verhuren van woningen heeft de woonstichting diverse divisies in zijn gelederen, waaronder het verduurzamen van projecten, (periodiek) onderhoud en uiteraard het renoveren van daken.

Door einde levensduur van de polyester dakkapellen aan de Celsiusstraat in Zandvoort en omgeving, ontstond de nodige behoefte aan innovatie en renovatie. In samenwerking met Betonbekleding mochten wij dit interessante project voor onze rekening nemen.

Ongewijzigde uitstraling

Voor opdrachtgever woonstichting De Key was het van belang dat de daken hun uitstraling zouden behouden. Daarnaast moest het brandgevaar worden uitgesloten en diende er een langdurige waterdichte laag gecreëerd te worden. Tevens was een lichte kleur op de daken gewenst om zo veel mogelijk zonweerkaatsing genereren. Na diverse opties overwogen te hebben met de betrokken partijen, waaronder Korf dakbedekkingen uit Volendam, is er gekozen om het Triflex Protect- en ProDetail systeem toe te passen. Deze systemen voldoen aan alle voorwaarden en hebben een levensduur van maar liefst 25 jaar.


Betonbekleder Remco Goudriaan was de aangewezen applicateur voor deze klus en kon aan de slag gaan met het aanbrengen van de systemen. Ter voorbereiding van de renovatie reinigde hij de vloer grondig en schuurde hij daarna de toplaag intensief. Het Triflex Protect systeem bracht hij aan op de vloer van het dak en met het Triflex ProDetail systeem dichtte hij de randen ondoordringbaar en naadloos af. 

Een duurzaam project

Medio 2018 zijn de polyester dakkapellen voorzien van een nieuwe deklaag. Het resultaat is een prachtig duurzaam project waarin een langdurige waterdichte deklaag is aangebracht, het risico op brandgevaar is uitgesloten en de uitstraling geheel ongewijzigd is gebleven.  

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven