Project

Robuuste en levendige bestrating

Robuust en levendig en niet die ‘doodse uitstraling van een supermarktvloer’. De tegels met blauwe glaskorrels doen zeker niet alledaags aan.

Robuust en levendig, dat waren de uitgangspunten voor de bestrating bij Eindhoven Airport. Hier zijn langwerpige betontegels van 100 x 50 centimeter toegepast. De basisbestrating is uitgevoerd in een lichtgrijze kleur, die door toevoeging van een grove basaltfractie een speelse en tijdloze uitstraling krijgt. Voor de looproutes heeft dezelfde tegel een toeslag van blauwe glaskorrels gekregen. De glaskorrels zorgen voor subtiele kleuraccenten. Zeker als de bestrating vochtig is, komt de kleur goed naar voren.

Om de glaskorrels goed in het beton te kunnen verwerken, is een speciaal procedé ontwikkeld. Normaal gesproken hecht glas slecht in beton.Dankzij een coating om de glasfractie zijn de korrels toch goed verwerkbaar.

Naast de uitstraling van de bestrating is de stroefheid van de tegels ook van belang. Het bestratingmateriaal is daarom eerst geslepen en daarna ’gekogelstraald’ met roestvrijstalen kogeltjes om voldoende stroefheid te verkrijgen.

 

Deel dit artikel

Geplaatst door

Betrokken partijen

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven