Product

Kelder rioolgemaal Delfland voorzien van Triflex

Het rioolgemaal Delft heeft een grondige renovatie ondergaan. Om rioolverstoppingen te voorkomen en de levensduur te verlengen van het rioolgemaal van Delft, heeft Hoogheemraadschap Delfland diverse verbeteringen doorgevoerd in de ontvangstkelder van het gemaal. De pompen waren aan vervanging toe wegens regelmatige verstopping. Maar belangrijker, het beton van het gebouw is flink aangetast door rioolgassen. Applicateur BP Management bracht daarom een speciale 1-componentencoating van Triflex aan.

Zwavelzuur

In het gemaal komen rioolwaterstromen van Delft, Berkel en Rodenrijs, Pijnacker, Delfgauw en Schipluiden samen. Het rioolwater legt dus een lange weg af. Dat zorgt voor rotting van het rioolwater en daardoor voor veel rioolgassen. Dat resulteert in zwavelzuur, dat beton en ijzer kan wegvreten. De gehele constructie van de riolering en het gemaal verzwakt hierdoor. Bij de renovatie is beton toegepast met een speciale Triflex coating. Deze coating moet ervoor zorgen dat aantasting door rioolgassen niet meer plaatsvindt.

Verspuitbaar op vochtige ondergrond en chemisch resistent

De coating die eerder werd toegepast, is volgens het hoogheemraadschap erg hard, maar daardoor ook star. Dat maakte de coating gevoeliger voor scheuringen bij botsingen met rioolvreemde objecten in vergelijking met een 1-componentencoating. De Triflex coating is in hoge mate resistent voor waterstofsulfide (H2S) en zwavelzuur (H2SO4), chemische stoffen die in de kelder vrij spel hebben. Triflex heeft voor applicatie diverse hechtproeven uitgevoerd. Uiteindelijk is de coating door middel van spuitapplicatie aangebracht op een vochtige ondergrond.


Meer weten? Neem contact op met Triflex via 038- 460 20 50, of
w.timmerman@triflex.nl.Dit artikel komt uit Stedebouw & Architectuur

Deel dit artikel

Geplaatst door

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Inschrijven